<h1>Om Mikael</h1>

Om Mikael

Min historie

Jeg er opvokset i landsbyen Skibinge uden for Præstø. En tryg barndom med venner på vejen, en 4 år ældre storesøster, samt mor og far. Folkeskolen satte rammen om mine tidlige læringsår og efterfølgende gik jeg på Gymnasiet i Vordingborg, inden jeg aftjente værnepligt på Bornholm.

Efter værnepligten flyttede jeg til København i 1998, men flyttede tilbage til Sydsjælland til stationsbyen Lundby, da der blev for trangt i det Københavnske Nordvest kvarter. Efter nogle år i Lundby flyttede min daværende kone og jeg til Møn i 2006 for at komme tættere på familien.

Tre dejlige unger er det blevet til og siden 2011 har jeg været sammen med Sia og har derfor også tre dejlige bonusbørn.

Hjælp til alle

Min egen opvækst var præget af en indstilling om at hjælpe andre. At dem der kan hjælpe også skal hjælpe. Min mor var hjemmesygeplejerske og min far var socialpædagog på en døgninstitution i Bakkebølle.

Holdningen var at hvis der var nogen der havde brug for hjælp, så fik de det, i det omfang vi kunne hjælpe. Om det var en borger i hjemmeplejen der lige havde brug for en snak, eller en af børnene fra døgninstitutionen der havde brug for nogle dage i andre rammer hjemme hos os.

At tage ansvar for sig selv og andre var også en del af indstillingen til samfundet hjemme hos os og min far var politisk aktiv og sad i Præstø Byråd i nogle perioder.

Det Gode Liv

De erfaringer med at støtte andre, at have blik for at kunne hjælpe og at det er et ansvar man skal påtage sig når man kan – det har jeg taget med mig i voksenlivet. Både som håndboldtræner og spejderleder i mine unge år, og senere i bestyrelsesarbejde i boligforening, børnehave og skole. De steder hvor man kunne være med til at sætte rammen for at vi hele tiden kan gøre det lidt bedre for hinanden.

Senere gennemgik jeg politiuddannelsen og de erfaringer jeg har gjort mig ude blandt mennesker har givet mig god indsigt i de mange forskelligheder, der er i Danmark. Der er ingen forskel på rig og fattig, der er forskel på mennesker og den måde vi lever livet på. Det er en styrke vi ikke alle tænker og agerer ens.

Naturligt endte jeg i lokalpolitik – jeg brænder for vores fantastiske Kommune. Vi har rigtig mange muligheder. Dem vil jeg gerne sammen med jer sikrer at vi udnytter.

En god Borgmester evner at lytte og samle, men også sætte retning – sammen kan vi mere, sammen kan vi skabe Det Gode Liv.

0R3A9817